Професійне свято

кухаря - GIFMANIA

День кухаря:цікаві факти про професію

 20 жовтня відзначають Міжнародний день кухаря і кулінара. Його 2004-го року заснувала Всесвітня асоціація кулінарних співтовариств.

Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту та чуття. Небагато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом із нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Є кілька цікавих фактів про цю професію.

1. Обов'язковий елемент кухарського одягу – ковпак. Ця задумка з'явилася у ХVII ст., коли англійський король виявив у тарілці з супом муху. Розгнівавшись, монарх вирішив контролювати всіх кухарів за допомогою спеціальної людини, яка мала стежити за порядком на кухні. Та людина придумала правило носіння ковпаків.

2. Кухарям не залишають чайових. Не можна змусити офіціантів ділитись власними чайовими з працівниками на кухні. Тому кухарі нерідко заробляють значно менше за офіціантів.

3. Шрами на кухні – це неминуче. 

4. Кухарям доводиться бути на ногах протягом 10 годин без перерв. І це не найскладніша частина роботи. 

5. Більшість кухарів їдять, як 3-річні діти. Вони постійно дегустують десятки страв на всіх етапах приготування. Такі "перекуси" притупляють апетит.

6. Кухарям важко готувати невеликими порціями. Після того, як кухар звикає до приготування їжі для сотень людей за вечір, приготування лише одної порції рису здається знущанням і марнуванням часу.

7. На ресторанній кухні дуже спекотно. Згадайте приготування на вашій кухні, помножте температуру на 8 год. постійно ввімкнених плит і духовок.

Але якщо любищ свою справу, то ніщо  не зможе тобі завадити стати гарним майстром!

                         


Суп – перша страва і важлива частина щоденного раціону. Й аби ще раз підкреслити важливість цієї страви для здоров’я людини створено свято – Міжнародний день супу, який відзначається 5 квітня.

Загалом слово «суп» походить від французького «soupe», а воно – від латинського «suppa», що в перекладі – хліб, розмочений у відварі або бульйоні.

 Святкова дата з’явилася кілька років тому. Заходи за традицією включають популяризацію супу, як смачної і корисної для здоров’я страви.

Суп зігріває шлунки населення Землі вже протягом майже 9000 років!

Батьківщиною супу вважають Стародавній С
хід, де раніше за інших навчилися робити посуд, що підходив для його приготування. 






Немає коментарів:

Дописати коментар